I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Thursday, November 24, 2011

Cuti Sekolah...

Assalamualaikum....semua !!! ^_^ I'm back..to update my blog. Korang buat ape time cuti sekolah ni?? korang ade keluar dengan member?? atau korang duk rumah and online sepanjang hari?? hehe tu lah cuti sekolah agak bosan.. hmm peliklah bile time sekolah rase cam nak cuti tapi bile time cuti rase nak sekolah pulak sebab bosan giler duduk kat rumah.By the way sorry dah lame tak update..lately ni line tak berapa betul..asyik slow and hanging..tu yang membuatkan Syirah agak malas nak bukak blog ni dan dan upload gambar on facebook.Hmmm tapi cuti sekolah ni Syirah cube tak nak membazirkan mase dengan tengok tv dan online je macam dulu. Cuti kali ni Syirah nak isikan mase dengan mengulang kaji dan buat persiapan untuk PMR next year. huhuhu rase berdebar pulak bile fikir pasal PMR...takut!!! tapi Syirah tak adalah menghadap buku je sepanjang hari nak jugak enjoy time cuti ni. So Syirah akan practise main gitar..hmm Syirah masih lagi tak reti main chord...so kena banyak practise. Practise makes perfect..:) dan juga Syirah akan spend time dengan bace novel atau komik. Kadang kala bace novel ni best jugak sebab ia boleh membawa kite ke dunia yang lain...haha ceh wah!!! dan jugak Syirah rase nak jugak main Nintendo Wii. Dah lama dah tak main game tu...cuti sekolah ni bolehlah Syirah main Just Dance...sekurang-kurangnye boleh exercise sikit...hehe XD  okeylah sampai sini dulu lah dah tak tahu nak cakap ape dah..anyway hope u guys have an awesome and a great HOLIDAY!!!! BYE!!! CYA on the next entry...kay !!! ^_^

Thursday, October 27, 2011

Hello Readers!!

Hai...sorry dah lame tak update blog ni...bukan sengaje tapi kadang-kadang tak ade idea nak tulis...dan jugak nak kena fokus on the Final Exam. So far dah jawab 6 paper. Bm,Bm2,sivik,bi1,agama dan Ictl. Bm2 Alhamdulillah aku boleh buat tapi susah lah gak..espicially bahagian B kena tulis karangan pasal kraf tangan. Mula-mula agak blur..tapi aku bedal..je. Macam-macam aku merepek dalam karangan tu.Hahahah!! tahu2 lah aku nie lemah bm tapi sekurang-kurangnye aku buat yang terbaik tu pun dah kira okey kan?? Bm1 boleh lah...Aku jawab dengan fikiran yang tenang dan baca soalan slow2. Bi1 okeylah..ade lah sikit soalan yang susah tapi boleh buat. Sivik mula-mula senang lepastu bile dah sampai pasal parlimen tu..hmm Hentam saje!!! haha.. Agama agak mencabar..aku tak tahu lah bile aku baca buku susah nak melekat kt otak tapi aku boleh jawab..tapi takut lah..ade yang aku hentam je ...asalkan aku tak biarkan banyak kosong...tapi aku adelah tinggal 3 soalan kosong..memang tak tahu nak jawab ape. Ictl senang..tapi ada sikit aku main hentam..yelah aku ni bukan tahu semua pasal komputer...and network ni but so far exam ni okey.




So sekarang ni cuti depavali for three days...and five days including weekends..so this give me more time to study for the final exam. Hopefully i will get a good result that will make my mum HAPPY and PROUD of ME!! I am her only hope so i don't want to disappoint her.SO siang aku akan study ikut jadual yang aku buat untuk persediaan untuk Final Exam then malam aku online Facebook,twitter,tumblr and kalau aku ada mase dan idea inshaallah aku akan update blog ni. Tapi lepas exam ni aku akan cube untuk selalu update blog ni.


WISH ME LUCK!!!! and GOODLUCK TO ALL MY FRIENDS WHO'S HAVING AN EXAM!!!
















Thursday, October 6, 2011

Dream..

 

         
            

           

          

Tuesday, October 4, 2011

Happy Birthday MUM!!!

Assalamualaikum...dan selamat malam kepada blogger2 semua.. Hari ni 3 oktober merupakan hari jadi mama..^_^ sorry mama..syahirah x ada hadiah untuk mama..syahirah hanya mampu buat kad hari jadi dan wish kat mama..walaubagaimanapun U r my IDOL!!!
syahirah tahu bukan senang jadi ibu tunggal...but i think you have done your responsibility really well..Mama sanggup buat apa saje untuk syahirah menumpukan perhatian pada pelajaran.Mama sudah sediakan segala keperluan syahirah dan mama juga cuba memenuhi kehendak syahirah...Mama juga memberi kasih sayang sepenuhnya pada syahirah..bukan hanya kasih sayang seorang ibu tapi mama cube memberi kasih sayang yang lebih dari itu agar syahirah tidak rasa kehilagan kasih sayang dari seorang bapa.Mama juga seorang yang berdikari...banyak benda yang mama kena uruskan sendiri.Mama juga seorang yang bekerja keras..dan bagi syahirah mama adalah seorang yang sangat BERJAYA!!!
so i want to say THANK YOU VERY MUCH FOR EVERYTHING!!

Saturday, October 1, 2011

Study for the Final Exam...

Assalamuaakum...semua.!!!! okey first syirah..nk ckp sorry dh lama x update blog ni...
Sekarang nak kena get ready for the Final Exam...Beberapa miggu je lagi...tapi rasa macam cepat sangat masa berlalu...pejam celik..pejam celik..dah nak akhir tahun. Rasa macam baru je ari tu exam pk 2 skang da nak exam akhir tahun. Tahun depan pulak Form 3 dah jadi PMR candidate..eeee takutnye..anyway aku nak ucapkan GOODLUCK!!! kepada semua PMR CANDIDATE 2011..semoga berjaya!!!



Aku tak tahulah kenapa lately ni aku rasa malas nak belajar.. tapi aku tak boleh teruskan macam ni. Aku harus berusaha mengikiskan sifat malas itu.. dan aku harus berusaha dan berdoa agar dapat result yang baik untuk mengembirakan hati seorang insan yang bergelar mama.. hanya aku lah satu-satunye harapan mama..sebab akukan anak tunggal..esok kalau susah sape nak tolong aku. Aku harus berdikari. Mama selalu cakap..hanya pelajaran je yang boleh tolong aku pada masa hadapan nanti. AKu mahu jadi seorang yang berjaya...aku mahu harapan dan impian mama aku kepada aku menjadi realiti..oleh itu aku harus rajin belajar ,rajin buat ulang kaji dan berdoa kepada Allah S.W.T..Hanya itu je yang aku mampu.. aku masih ingat lagi kata cikgu Mus yang ajar kiteorang PJK..."Cita-cita biar tinggi-tinggi,Usaha biar berlebih"
.

Monday, August 29, 2011

Hellooo...PERTH!!!

  Hello..my dear readers sorry dh lama tak update blog ni..hehehe sorry! Okey skang ni aku kt Perth,Western Australia.Perth adalah rumah ke-2 aku.Nak tahu sebab apa?? Sebabnye.. Aku pernah duk kt sini selama 4 tahun sebab mak aku sambung belajar kt sini.Aku duk kt sini sejak aku 9 thn sampai 13thn. Tahun ni aku raya kt sini.Rindu giler ngan tempat ni..Banyak kenagan manis kt sini.Aku rindu kawan-kawan aku kt sini.Aku rindu suasana yg nyaman kt sini..aku rindu pokok-pokok yg ada kt sekeliling ni...aku rindu melihat langit yg takde awan..Aku rindu semuanye. Nobody knows how much i miss this place..nobody knows how much i love this place...nobody knows how much this place mean to me. Finally aku boleh lepaskan rindu aku. Aku akan berada di sini selama seminggu..

Okey tadi pagi bila aku keluar dari Perth International Airport..aku teringat masa pertama kali aku dtg sini iaitu pada tahun 2006..Aku teringat sume kenangan manis yg ada kt airport ni..aku teringat masa mak aku ambik kawan-kawan dia kt airport ni...aku teringat masa aku ngan mak aku menghadapi perpisahan dengan kawan-kawan yg lain..hmmm memang banyak kenangan..Pastu mak aku tangkap gambar kt depan airport ni..for the second time..Kali pertama tangkap gambar kt depan airport adalah pada tahun 2006 masa maksu aku dtg visit aku kt sini..hmmm Aku rindu semua kenagan ni...

This place holds a thousand memories..

Anyway sampai sini dulu...luv u all!!! =)

Sunday, July 3, 2011

Mr.Gentleman

Hello readers, sudah lama aku tak update blog aku ni. Tajuk kali ni adalah Mr.Gentleman....hehehe. Aku ada minat kat seorang lelaki kt sekolah.Aku minat dia bukan dari segi rupa tapi dari segi sikap dia.Dia  takdelah goodlooking sangat...biase je. Dia dulu satu bas dengan aku tapi sekarang dia pindah rumah so dia dh tak naik bas sama ngan aku. Dia seorang pengawas sama ngan aku.

Ada satu hari tu ramai cikgu tak datang so banyak kertas relief. Pengawas kena jaga kelas budak form 1. Aku ngan pengawas lain jaga kelas sepanjang hari.Ada 2 kelas aku jaga ngan member aku Carol dan juga Mr.Gentleman. So mase balik macam biasa bas aku penuh giler sooo aku kena berdiri.Aku nampak ada tempat kosong sebelah Mr.Gentleman.Semalam aku ada nampak budak perempuan letak beg kt situ soo aku ingat nak buat macam tu sebab beg aku dah lah berat dan aku penat kena berdiri. Aku tanye dia''boleh x aku letak beg aku kat tempat duduk ni.'' then dia cakap ''letak..lah ...duduk pun takpe.'' Aku rasa segan pulak duduk sebelah lelaki tapi aku rasa sangat penat sebab jaga kelas tadi. So aku duduk je lah dan aku cakap kt dalam hati yang ini adalah kali terakhir aku akan duduk kat sebelah lelaki selepas ni aku tak nak duduk sebelah lelaki dalam bas. So masa dalam bas tu aku ngan dia mula bersembang. Dia mula dulu....dia cakap"eh ..ko dah lama en..x online?''then aku cakap ''a'ah.." pastu dia tanya'' asal..??" then aku cakap ''xde..mase" pastu dia mula lah gurau2.Aku pandang dia sambil tersenyum sepanjang aku ngan dia bersembang. Aku terharu lah jugak dia kasi aku duduk sebelah dia, sebelum ni aku tak pernah nampak perempuan lain duduk sebelah dia.Aku juga terharu sebab dia cakap ''eh ko dah lama en..tak online?'' macam dia ambik berat pasal aku je...hahaha. Aku ngan dia tak lah rapat bersembang ngan dia pun tak pernah dan sebelum ni tak pernah pun lelaki tanye aku soalan tu.Selalu dalam bas aku senyap je tapi bila duduk sebelah dia aku bersembang sampai bas berhenti kat rumah dia.Aku rasa seronok sembang ngan dia....

Pastu ada satu hari dalam bas dia cakap'' mata ko warna cokelat eh...memang sume family ko mata warna cokelat ke??'' Then aku cakap ''family aku mata cokelat pekat tapi mata aku cokelat terang sikit" pastu dia cakap''sebenarnya dah lama dah..aku perasan.." Sebelum ni cume perempuan je perasan mata aku ni warna cokelat dan diorang puji tak pernah lelaki cakap pasal mata aku.

Aku ada banyak lagi nak cerita pasal Mr.gentleman tapi aku dah penat menaip....sampai sini dulu...ye...!! =) =D




Wednesday, June 8, 2011

This is Me. Inilah Aku

Assamualaikum...and hello readers.Dah lebih kurang 7 bulan aku buat blog nie...tapi tidak pernah kenalkan diri aku..korang cuma tahu yang aku ni seorang gadis yang berusia 14 thn je.Jadi untuk entry kali aku nak cerita pasal diri aku so korang boleh kenal aku lebih dalam...


˙·٠•●♥ Nama penuh aku Noor Syahirah Binti Badrol Alam.Maksud nama aku adalah Cahaya   Kemasyuran.Tarikh lahir aku 17/06/1997...(Jumaat depan birthday aku..yeah aku agk excited.)

       
     Hobi
 
˙·٠•●♥ Melukis
       Melayari internet
       Main gitar(baru je belajar..aku gi kelas gitar kt yamaha)
       Hanging out with friends and family
       watching tv...
       Dengar muzik!!!!!

˙·٠•●♥Aku seorang anak tunggal..aku takde adik-beradik(bosan..!).Ayah aku meninggal masa aku 5thn.So its just me my mum...    


˙·٠•●♥Aku seorang yang sensitive...kt skulah budak lelaki suka sangat perli aku sebab aku ni rendah mcm budak umur 11 atau 12 thn touching arr gak...Aku tahu tak patut touching sebab tu mulut diorang bukannye mulut aku and i know that i'm much better person then they are.Tapi nak wat cmne kite ni manusia kan?? ada perasaan.Dulu bila orang ejek atau perli aku...aku akan rasa sedih tapi skang aku akan rasa geram!!!!tapi aku cuba control aku x suka marah orang atau mengamok so aku tarik nafas dan wat tak tahu je.Lagipun aku dah biasa....sejak sekolah rendah lagi aku selalu kene ejek tapi dulu diorang tak ejek aku pendek atau ketot diorang ajek aku gemok.Sooo bila aku touching aku akan bersabar dulu waktu sekolah rendah aku tak de kwn rapat untuk aku luahkan perasaan sedih aku ni.Aku akan simpan je dalam hati dan bila hati aku penuh ngan kesedihan hati aku tak boleh nak tahan dan aku akan nangis.Aku akan duduk kt bilik aku dan nagis senyap2.Aku tak suka orang tengok aku nangis.


˙·٠•●♥Aku suka tengok icarly,big time rush,Victorious dan true jackson vp kad nickelodeon.Aku jugak suka tengok Wizard of waverly place,hannah montana,the suite life of zack and cody,the suite life on deck,shake it up,sonny with a chance and goodluck charlie kat disney channel.

˙·٠•●♥Bila panas pipi aku akan merah macam pakai blusher tu sebab kwn aku maisara kadang panggil aku budak blusher.hehehehe


˙·٠•●♥Masa aku umur 9 thn aku ikut mak aku sambung belajar kat Perth,Western Australia. Masa aku datang sana aku tak pandai speaking...so aku sangat takut nak gi sekolah.Tapi alhamdulillah kt sekolah ada satu kelas called English Second Language (E.S.L)kelas tu dua kali seminggu selama 30minit.Kelas memang khas untuk orang yang dari negara lain yang tak pandai speaking.Kat sana memang ramai orang dari luar negara ada yang dari cina,veitnam,indonesia,England,Afrika dan lain2.Kat sana ada persatuan mypsa.MYPSA adalah persatuan orang malaysia yang belajar kt sana so kiteorang tak sunyi bila raya sebab dalam persatuan kiteorang akan wat jamuan dan kadang bila birthday anak diorang  diorang akan wat cam open house.So selalu ada perjumpaan rasa mcm kite sume ni one big family.Aku rindu sangat nak makan makan barbeque.Kat australia selalu wat outing kat taman wat barbeque kadang ada gak sukan neka.Aku duduk kat Australia selama 4 thun.so Australia dikira tempat aku membesar dan membuatkan Austalia tempat yang istimewa bagiku.Australia is my second home.kat sana sekulah memang tak stress homework pun sikit je exam pon takde.




˙·٠•●♥Aku balik Malaysia tahun lepas bulan 3.Bila aku balik Malaysia ramai orang tanya mana lagi best Malaysia ke Australia aku akan cakap dua-dua.sebab kat Malaysia ada family and kat Australia sekulah relax je tak stress dan aku suka suasana kat sana.btw kt sana takde tol.

˙·٠•●♥So anyway aku bersyukur yang aku dikelilingi dengan orang yang sayang aku danorng yang aku sayang.Aku ada seorang ibu yang berdikari dan ambil berat pasal aku.Aku tahu bukan senang jadi ibu tunggal dan aku bersyukur yang aku ada ibu yang cube memenuhi keperluan dan kenedak aku.Walaupun takde ayah,mama cube memberi kasih sayang sepenuhnya...bukan hanya kasih sayang dari seorang ibu tetapi dari seorang ayah jugak.
Aku juga bersyukur dengan kwn2 yang selalu beri aku sokongan. I love U ALLLL!!!!!!


So sampai sini dulu...dah penat menaip....mungkin nanti aku akan cerita pasal kehidupan aku kat australia pulak mesti korang nak tahu susana kt luar negara ...see ya on the next entry....BYE!














Tuesday, May 31, 2011

Selamat bercuti...

Hello...readers!!! korang sume sihat?dah lama aku x update blog ni. Sekarang cuti sekolah dah bermula jadi adalah masa untuk aku update blog ni.Cuti sekolah memang best sebab tak payah fikir pasal kerja rumah tapi yang tak bestnya sebab bosan duk kt rumah x tahu nak wat ape asyik online je...so waktu cuti sekolah ramai orang wat kenduri kahwin so far aku dah pergi 2 kenduri kahwin.Jumaat ni aku balik kampung aku kat kuantan sebab ada kenduri kahwin then singgah kubur arwah atuk dan nenek.Cuti sekolah ni aku cuba tak nak membazir masa macam cuti sekulah aku sebelum ni.Aku asyik online je.Aku akan cuba mengisi masa dengan benda yang berfaedah contohnya membaca buku,wat ulang kaji dan lain2.Anyway I just want to wish you all ''SELAMAT BERCUTI!!!!!!!!!" 

Sunday, May 1, 2011

Bieber Fever!!!



Ok entry kali ini khas untuk peminat JUSTIN BIEBER!!!! Aku dulu x lah minat dia sangat.Dulu kt sekolah lama aku ada seorang kwn aku memang minat gila dengan justin bieber ni sampai tulis i love justin bieber dekat kain dia guna liquid....Aku rasa pelik ...best sangat ke justin bieber ni sampai kwn aku asyik conteng ''i love justin bieber'' so aku pon bukak youtube nak tengok video Justin Bieber.First aku dengar lagu Baby dan aku mula suka lagu tu then aku dengar lagu dia yang lain One time,one less lonely girl dan never let you go. Mula dari hari tu lah aku start minat dia sikit2.Pastu kwn aku dari Australia dtg balik malaysia sekejap.Dia orang malaysia mak dia belajar kt Perth,Western Australia mcm mak aku jugak.Aku ajak dia tido rumah aku.Dia pon minat justin bieber.Dia asyik bagi tahu lagu Justin bieber yg latest dan bagi tahu satu website tentang latest gossip pasal Justin Bieber.Sejak tu aku lagi minat Justin bieber...

Okay, baru je minggu lepas hari Khamis 21/04 Justin Bieber dtg Malaysia wat konsert kt Stadium Merdeka.Aku pergi konsert dia.Memang best!!! Memang terhibur!!!!DIa ada tunjuk video JUSTIN main gitar dan drum masa kecik dulu menag CUTE!!espicially masa dia nyanyi lagu ABC memang COMEL!!!!! Pastu masa nyanyi lagu ONE LESS LONELY GIRL dia ada pilih seorang gadis untuk jadi One less lonly girl.Perempuan tu duduk atas kerusi pastu Justin bagi dia bunga dan pegang tangan dia.Memang bertuah perempuan tu.I WISH I COULD BE THE ONE LESS LONELY GIRL.Ramai orang dtg dan jerit!!!! kt stadium tu.Skang ni malaysia dh kena satu virus iaitu BIEBER FEVER!!!!! OKAY lagu terakhir Justin nyanyi adalah lagu BABY!! Justin saje bergurau dia pura2 x tahu lagu baby yg mana satu.Dia saje nyanyi lagu nursery rhyme tajuk rock-a-bye -baby dan mcm2 lagi.MEMANG LAWAK!!!HEHE .Penonton memang x sabar nk dengar lagu baby.OKAY kalau korang nk tahu lebih pasal konsert tu korang boleh tengok video justin bieber nyanyi lagu baby di atas atau video yg lain di YOUTUBE!!!!! Sejak aku tengok konsert tu aku rasa aku memang dh kena BIEBER FEVER!!!!!!!!! Sebab aku asyik teringat pasal dia.Asyik2 rasa nk ckp pasal dia dan AKU MEMANG MINAT SANGAT JUSTIN BIEBER!!!!!!! Aku baru je tengok movie Justin Bieber NEVER SAY NEVER!!! memang BEST!!! siapa yg minat Justin Bieber MESTI tengok!!!!

JUSTIN BIEBER  ROCK!!!

Nie style rambut baru dia..amcm hensem x???Aku rasa dia nampak matang dengan rambut baru dia!!!!!!!

Sunday, March 27, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

 Hi readers, Apa khabar?? sihat? semalam aku kena ikut mama gi mesyuarat PIBG kat sekulah..aku duduk kat kantin sambil wat kerja math aku and online facebook skali...sebab bosanlah kalau duduk je xde wat apa selama 2jam lebih...so selapas mesyuarat tu aku and mama pergi Wangsa Walk....percaya atau tidak..ini kali pertama aku pergi Wangsa Walk..yelah korang yang duk kat area situ mesti dh pergi situ banyak kali kan??so aku gi Wangsa Walk ni sebab nak tengok Wayang ..(nak release stress..hehehe) Nak tahu aku tengok cerita apa???? Mesti dh tahu kan dari tajuk entry ni...

ni hah cerita yang aku tengok..Hikayat Merong Mahawangsa. best jugak cerita ni macam cerita orang putih sikit..dalam cerita ni banyak perang...bukan perang guna pistol bom tu..perang guna pedang dan anak panah...Dalam cerita aku suka Prince Marcus Carprenius...nak tahu rupa dia cmne???

ni hah.. Prince Marcus Carprenius...Prince of Rome...Nama pelakon ni ialah Gavin Rees Stenhouse. handsome tak??? bagi aku dia ni charming...hehehee


SENARAI PELAKON

Stephen Rahman Hudges : Merong Mahawangsa
Jing Lu: Meng Li Hua (Chinese Princess)
Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)

Saturday, March 19, 2011

Homework.....

  Cepat masa berlalu. pejam celik,pejam celik...dah cuti sekolah nak habis.Sekolah pun dah nak bermula. mmm macam biasa lah aku ni selalu wat homework last minute. Homework x lah banyak sangat cuma ada Bm tatabahasa, latihan math yang aku tangguhkan dan juga latihan kh. Cikgu kh banyak bagi latihan aku wat sikit-sikit je dulu..
.dan sekarang hampir nak siap..hehehe.Aku ni lemah Bm jadi kerja tatabahasa tu aku kena mintak tolong ngan makcik aku....dah lah sampai sini dulu..aku dh lapar..perut dh berbunyi ni...nak pergi makan jap..then wat homework!!!!    
 

   

Happy Birthday Afina!!!!!!

Dear readers,
                     Today is my dear friend Afina's birthday. Happy Birthday my dear FRIEND!!!!!  Today is your special day.Enjoy your 14th birthday!!!!! I hope you have a wonderful day!!! You're very sporting and friendly!!! Aku doakan agar kau dapat keputusan yang cemerlang dalam pk1.Semoga panjang umur.I just want to say that i'm glad to be your friend.







        

Friday, March 18, 2011

˙·٠•●♥ Hidup....Kebahagiaan

Hidup memerlukan pengorbanan.
Pengorbanan memerlukan perjuangan.
Perjuangan memerlukan ketabahan.
Ketabahan memerlukan keyakinan.
Keyakinan pula menentukan kejayaan.
Kejayaan pula akan menentukan Kebahagiaan.

kecemerlangan....

Kecemerlagan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

Jangan berputus asa apabila
menghadapi kesusahan kerana 
titisan hujan yang jernih juga berasal 
daripada awan yang gelap.

orang yang cemerlang bukanlah
kerana dia tidak pernah
mengalami kegagalan tetapi
disebabkan dia dapat berdiri 
lebih teguh selepas kegagalan.

Sahabat



Sahabat yang beriman ibarat     

mentari yang menyinar.

sahabat yang setia bagai
pewangi yang mengharumkan.           

Sahabat sejati menjadi pendorong impian.

Sahabat berhati mulia membawa kita
ke jalan Allah..













Saturday, March 12, 2011

˙·٠•●♥Anniessara

                                                           Dear readers,
 This is Annissara... she's form 1 at my school. Comel kan??? tu sebab dia ada ramai peminat kt sekolah. hehehe.. Sedih arr dia nk pindah..huhuhuhu.. dia akan pindah ke kedah ari Khamis nanti. Yesterday was her last day at school. semalam lepas perhimpunan ramai orang berkumpul sekeliling dia nk mintak nombor phone dan tandatangan...... i'm gonna MISS YOU!!!

Akak suke gambar nie  so sweet!! ^_^
Ucapan untuk Annie: Walaupun akak x lah rapat sangat ngan Annie tapi akak akan miss Annie. Harap Annie x akan lupekan kite sume. Akak ckp jujur yang akak suka tengok Annie sebab Annie comel, pretty and sweet...hehehe. Luv u Annie but as a sister!!!! Selamat membina hidup baru di sana!!!! kite sume sayang Annie!!!!!!! Keep in touch through facebook and phone!!!!!!!

Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates