I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Friday, February 18, 2011

Atuk...

Atuk dah meninggal dunia semalam dan dikebumikan selepas solat asar di Bandar Country Home...Atuk memang suke bergurau...suaranya lantang...rumah opah dan atuk rasa sunyi tanpa suara atuk.Tahun ni raya mesti dah x meriah seperti tahun yag sebelum ni.Setiap kali raya Aidilfitri dan raya Aidiladha atuk mesti buat lemang.Sedap!!! setiap kali syahirah makan Ikan keli mesti teringat kt atuk.Atuk suke bakar ikan keli.Ikan keli atuk bakar memang sedap!!! hingga menjilat jari..hehehehe..Gambar ni diambil pada hari raya tahun 2010.Hari raya yang terakhir syahirah sambut dengan atuk...semoga atuk berada di kalangan orang yang beriman dan di rahmati tuhan....
                                           
                                                
                                                 AL-FATIHAH

Monday, February 14, 2011

HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!! CAROL!!!!!!!!!!!!!! ^_^

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨? Today is my beloved friend's Birthday.....Her name is Carol. Sesiapa yang sekolah kt smkdtho mesti kenal dia kan?? so this is a special entry for her. HAPPY BIRTHDAY MY FRIEND!!!! I hope you have a great day!!! ENJOY YOUR BIRTHDAY!!! You are a very sporting friend...you're friendly,nice and a cool FRIEND!!! Aku tahu aku baru je kenal kau but i just want to that I'M HAPPY TO HAVE YOU AS MY FRIEND!!!! SEMOGA PERSAHABATAN KITA AKAN KEKAL SAMPAI BILA2!!!! SEKALI LAGI HAPPY BITHDAY!!!! ^_^

Sunday, February 13, 2011

Dil to pagal hai

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨? Assalamualaikum, dan selamat sejahtera. Wah! tajuk cerita Hindustan pulak kali ni.hehehehe.. Tadi petang baru je tengok cita ni buat kali ke mmm 3 ke 4. Dah lama x tengok cite ni... cite ni dh lama dh, kali pertama aku tengok mase aku kecil lagi umur lebih kurang 4 atau 5 thn cmtu. Aku dari kecil suke tengok cite hindustan sama ngan keluarga aku. Cite ni best romantik dan ada banyak lagu yang best2.So korang tahu tak apa makne ''Dil to pagal hai''??? maknanya ialah ''Hati ni tidak menentu''. Hmmm memang pun hati kita tidak menentu. Ada masa hati kita gembira,ada masa hati kita sedih dan hati inilah yang membuat kita mengerti apa itu cinta....bet0l tak??? hehehehe sampai sini je lah dulu mata ni dh ngantuk....bye!!! sweet dreams.... luv u all!!!!! MUAAHH!!!!

Saturday, February 12, 2011

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/SYAHIRAHBADROL

Thursday, February 10, 2011

Histeria Again

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨? semalam sekolah sesi petang cuti sebab ada histeria lagi. Hari ni pulak macam xde harap-harap histeria dh xde lagi....x lama lagi nk exam...xnak lah asyik cuti je...nanti ketinggalan pelajaran pastu exam nanti blur...Aku berdoa kepada Allah S.W.T agar xde lagi histeria kat sekolah dan aku meminta perlindungannya. Jadi aku nk ingatkan pada kawan- kawanku supaya sentiasa mengingati Allah S.W.T kerana dialah yang maha kuasa dan dialah yang tentukan segala-galanya.

Monday, February 7, 2011

Sometime it's okay to cry....

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨? Hi readers, On Saturday night my mum go on a aeroplane to Perth Western Australia because she have work to do there.So the title for this entry is 'sometime it's okay to cry' aku wat tajuk ni sebab semalam tak tahulah kenapa aku rasa macam nk nangis je...aku mengaku yg aku rasa sedih sebab mama aku gi Perth dan aku duduk umah makcik aku pada hari Sabtu dan Ahad dan hari sekolah plak aku duk kt umah pengasuh aku selama dua minggu. rumah makcik aku dekat je ngan umah aku..selang sebuah rumah je...so aku singgah lah umah aku semalam pastu aku rasa sedih sangat sebab aku rasa sunyi tanpa mama.Aku ada homework bm yg x siap lagi.Selalunya mama yg tlg aku sebab akukan lemah sikit dlm bm ni..hehehe Pastu aku nangis sebab aku x tahu sape leh tlg aku wat..kerja umah ni. Aku rasa segan nk tanye makcik aku...xtahulah kenapa...hehehe dan juga aku rasa rindu sangat kt mama  So aku nangis kuatlah jugak cam budak2..sebab bagi aku bila menangis puas2 hati akan rasa tenang..kadang2 menangis tu boleh luahkan perasaan...so sometime it's okay to cry... Korang mesti ingat aku ni anak yg manja kan??? sebab aku anak tunggak...WELL...aku xdelah manja sangat cuma sikit2 je lah.hehehe Aku menagis sebab mama je orang yg PALING RAPAT dengan aku dalam dunia ni..yelah akukan xde adik-beradik..abah aku pulak dh meninggal 9 thn yg lalu...so aku ada mama je...SO aku baring atas katil mak aku. Bila aku baring aku rasa x sunyi dh.Aku tahu bertapa susahnya  menjadi ibu tunggal...dan aku rasa mama aku telah menjalankan tanggungjawabnya dangan BAIK!!! AKU BERSYUKUR SANGAT2 KEPADAMU YA ALLAH!! KERANA MEMBERI AKU SEORANG IBU!!! I MISS YOU MUM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, February 4, 2011

Hi, Readers!!!!!!!!

Dear readers, Yesterday was Chinese New Year....right?? I live in Seri Kembangan and there are many Chinese people live there. In my neighborhood there many Chinese people. Last night a lot of people set up a firework!!!! WOW!!! I can see the firework through my bedroom window...it was BEAUTIFUL!!!!! and LOUD!!! 

Okay...now i want to change topic..Arrgh! i got lot's of homework to do. BM tatabahasa baru jumpa 4 keratan kena cari lima lagi tuk cukupkan jadi sembilan.
Mula2 nk start mase awal cuti sekolah sebab xnak rushing tapi aku x berapa sihat.Mama kate ari gi beli surat khabar untuk siapkan homework.so itu setel lah sikit...tapi susah nk cari keratan yg kecik...bila dh jumpa x de pulak perataan yg x faham....AHHHHH!!! cikgu suruh cari 3 perkatan yg x faham pastu cari makne dan buat ayat. Bukan tu je homework yg ada. Bi kena wat oral aku nk wat topik Bunga Raya Bunga kebangsaan Kita!!!!!! Pastu nk kene tolong carikan topik dan maklumat tuk kwn.... Pastu Vocab x buat lagi tapi tu senang je so boleh wat esk2. Kena setelkan Oral dulu sebab esk malam mama aku gi Perth Western Australia so x dpt nk guna internet. Aku nanti duk umah pengasuh aku selame 2 minggu.HUHUUUhuhu i'm going to MISS you MAMA!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, February 2, 2011

I lOVE MY FRIENDS!

This morning i look at the pictures of me with my friends on my laptop.I feel so grateful that i am surrounding with such great friends.Even thought we can't spend much time together this year because we're in different classes and some of my friends are moved so i cant meet them anymore but our friendship will never end.I enjoy every minute of my time with all my friends. Friends are important to me. I don't know what my life would be without them.Just like my friend Sarah Kelsey use to said "If you don't have friends, you have nothing." I love all my friends!!!! 















Tuesday, February 1, 2011

Musim Demam..


Assalamualaikum...dan selamat sejahtera....semua!!!!! Sekarang ni musim demam an???? ramai orang demam..kt umah pengasuh aku semua demam...tapi diorang dh sihat dh.Hari Sabtu baru ni...aku pulak demam. Rasa sejuk sangat macam duk kt dlm peti ais......hehheehehe...demam aku pulak on off,on off....kejap ada kejap xde....ari Sabtu rase lemah sikitlah tapi lepas makan panadol dh okay...pastu ikut gi kenduri kahwin.Pastu bila on the way balik rasa sejuk sangat....pastu rehat kt umah makan panadol lagi....mcm dh okey tapi masih rase lemah sikit.Hari Ahad rase cm dh sihat sebab dh x rase lemah...tapi mlm tu dh mula rase lemah dan sejuk!!!! semalam seharian rase lemah dan sejuk...petang tu mak aku bwk gi klinik sebab mama aku risau demam aku tak baik lagi...sebab sebelum ni aku makan panadol pon okay je tapi kali ni aku masih demam...Mama aku bwk aku gi Klinik Qistina. Mulai mlm tadi sampai skang ALHAMDULILLAH!!!! aku x rase sejuk dan lemah. Aku rase bertenaga. Sampai sini dulu...Cya on the next entry okay....BYE!!!!!! 


Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates