I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Sunday, January 30, 2011

Histeria

   Assalamualaikum....semua!!!!! dh lama x update blog....kesayangan nie..hehehe. Minggu nie kt sekolah menghadapi satu cabaran iaitu serangan histeria....x tahulah apa puncanye...Mungkin Allah s.w.t nk menguji iman kita. 
Hari Khamis sekolah sesi petang cuti sebab ada serangan histeria...hari Jumaat kita berkumpul di dataran bestari untuk bace yasin,berzikir dan berselawat.....Ramailah jugak yang menjadi mangsa histeria. Alhamdulillah semua mangsa dapat diubatkan.......jadi ingat kita mesti sentiasa ingat kepada Allah S.W.T. Waktu susah dan senang kita mesti ingat padanye....dan kita mesti ingat yang Allah S.W.T maha kuasa!!!!!!  

Contoh kata-kata yang menggunakan kata Allah:
  • Laa ilaaha illallaah (Tiada Tuhan selain Allah)
  • Allaahu Akbar (الله أكبر) (Allah Maha Besar)
  • Bismillaah (بسم الله ) (Dengan nama Allah)
  • In syaa Allaah (إن شاء الله) (Jika Allah menghendaki)
  • Maa syaa Allaah (ما شاء الله) (Kata yang biasanya diucapkan jika melihat sesuatu yang aneh (ganjil) kadang-kadang diganti dengan kata "Subhan Allah")
  • Subhanallaah (سبحان الله) (Maha Suci Allah)
  • Alhamdu li llaah (الحمد لله) (Segala Puji bagi Allah)
  • Allahu a'lam (الله أعلم) (Allah Maha Mengetahui)
  • Jazaa kallaahu khairan (جزاك الله خيراً; ucapan pernyataan terima kasih yang sebenarnya berarti "Semoga Allah memberikan balasan yang baik kepadamu")

Sunday, January 23, 2011

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨? Athirah Azhar

Ni Kwn rapat aku....kt SMKDTHO....Nama dia Athirah Azhar....Tahun nie x dapat jumpa dia sebab dia pindah....huhuhuhu...rindulah kt die.....Ramai orang panggil dia COMEL!!!! Dia selalu senyum....hanging out ngan dia memang x bosan dia selalu buat kiteorang ceria..hehhehehehe....MISSS YOUR SMILE!!!! tanpa dia group kita rase lain sangat!!!! harap2 dia okay kt sekolah baru dia.......PEACE!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, January 22, 2011


hi
hi
 

Yesterday  i follow my mum go to Melaka because she have a meeting.Melaka is a place full of history.....now im a little bored because i'm alone in the hotel. On my hotel room window i can see a ferris Wheel that use to be in Setiawangsa.Nasib baik lah ada laptop and broadband boleh online kt facebook,main game and update blog ni.....Hari ni aku tak dapat nk gi skula untuk gotong royong kelas.Aku harap semuanya berjalan dengan lancar....tak sabar aku nk gi skulah nk tengok kelas cmne mesti dh lawakan??

Thursday, January 20, 2011

HELLO!!!!!!!!! ˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨?

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨?  WELL HELLO.....THERE!!!!! dh lama aku tak update blog ni.... sebab bila skulah bermula hari biasa xde masa nk update blog....cuma hari sabtu atau ahad je....so skulah okay je...dapat jumpa kwn baru dlm kelas 2bakti. kelas yang paling bising...hehehe xdelah sangat. teringat pulak pada minggu pertama skula kels 2bakti ni senyap je..tapi skang dh bersosial mmm jadi bising lah ....hehehe

Saturday, January 1, 2011

Pengajaran dari Kesilapan

Hari ini Syahirah nk cakap pasal Pengajaran dari kesilapan. Dalam hidup ini penuh dengan pengajaran dan kadang2 pengajaran itu datang dari kesilapan kita semdiri. Semua orang ada silap. Mana ada orang dalam dunia ini yg tak pernah buat silap... Betul tak??? Kita sebagai manusia biasa harus merendah diri untuk menerima dan mengaku kesilapan kita. Janganlah kita malu atau takut untuk mengaku kesilapan kita atau sombong dan belagak pandai dan merasa diri hanya dirinya sendiri saje yg betul. Kalau kita sombong macam mana kita nak pandai dan nk memantap kan ilmu kita...

Welcome 2011!!!!!!!

     Happy New Year!!!!! say goodbye to 2010 and say hello to 2011!!!! WOW!!! cepat giler mase berlalu.....kini sudah tiba tahun 2011... teringat pulak dulu kt Perth Western Australia mase new year's eve kita orang berkumpul kt satu padang tunggu sampai pukul 12.00am tuk tengok BUNGA API!!!! mmm..SWEET Memories!!! so untuk tahun baru ni...korang semua dh buat azam baru??? syahirah dh buat azam baru....azam baru syahirah ialah nk belajar rajin2 supaya dapat result yg bagus supaya dapat kelas baik tuk form3 dan insyaalah syahirah akan terus berusaha tuk menuju kejayaan dan inshaalah akan dapat 8A dlm pmr!!!!!! Semoga tahun ni akan menjadi lebih bahagia dan lebih baik dari tahun yg sebelum ni....There's lots of sweet memories in the year 2010!!! selamat menyambut tahun baru semua!!!!!!!!!



Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates