I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Sunday, March 27, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

 Hi readers, Apa khabar?? sihat? semalam aku kena ikut mama gi mesyuarat PIBG kat sekulah..aku duduk kat kantin sambil wat kerja math aku and online facebook skali...sebab bosanlah kalau duduk je xde wat apa selama 2jam lebih...so selapas mesyuarat tu aku and mama pergi Wangsa Walk....percaya atau tidak..ini kali pertama aku pergi Wangsa Walk..yelah korang yang duk kat area situ mesti dh pergi situ banyak kali kan??so aku gi Wangsa Walk ni sebab nak tengok Wayang ..(nak release stress..hehehe) Nak tahu aku tengok cerita apa???? Mesti dh tahu kan dari tajuk entry ni...

ni hah cerita yang aku tengok..Hikayat Merong Mahawangsa. best jugak cerita ni macam cerita orang putih sikit..dalam cerita ni banyak perang...bukan perang guna pistol bom tu..perang guna pedang dan anak panah...Dalam cerita aku suka Prince Marcus Carprenius...nak tahu rupa dia cmne???

ni hah.. Prince Marcus Carprenius...Prince of Rome...Nama pelakon ni ialah Gavin Rees Stenhouse. handsome tak??? bagi aku dia ni charming...hehehee


SENARAI PELAKON

Stephen Rahman Hudges : Merong Mahawangsa
Jing Lu: Meng Li Hua (Chinese Princess)
Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)

Saturday, March 19, 2011

Homework.....

  Cepat masa berlalu. pejam celik,pejam celik...dah cuti sekolah nak habis.Sekolah pun dah nak bermula. mmm macam biasa lah aku ni selalu wat homework last minute. Homework x lah banyak sangat cuma ada Bm tatabahasa, latihan math yang aku tangguhkan dan juga latihan kh. Cikgu kh banyak bagi latihan aku wat sikit-sikit je dulu..
.dan sekarang hampir nak siap..hehehe.Aku ni lemah Bm jadi kerja tatabahasa tu aku kena mintak tolong ngan makcik aku....dah lah sampai sini dulu..aku dh lapar..perut dh berbunyi ni...nak pergi makan jap..then wat homework!!!!    
 

   

Happy Birthday Afina!!!!!!

Dear readers,
                     Today is my dear friend Afina's birthday. Happy Birthday my dear FRIEND!!!!!  Today is your special day.Enjoy your 14th birthday!!!!! I hope you have a wonderful day!!! You're very sporting and friendly!!! Aku doakan agar kau dapat keputusan yang cemerlang dalam pk1.Semoga panjang umur.I just want to say that i'm glad to be your friend.







        

Friday, March 18, 2011

˙·٠•●♥ Hidup....Kebahagiaan

Hidup memerlukan pengorbanan.
Pengorbanan memerlukan perjuangan.
Perjuangan memerlukan ketabahan.
Ketabahan memerlukan keyakinan.
Keyakinan pula menentukan kejayaan.
Kejayaan pula akan menentukan Kebahagiaan.

kecemerlangan....

Kecemerlagan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

Jangan berputus asa apabila
menghadapi kesusahan kerana 
titisan hujan yang jernih juga berasal 
daripada awan yang gelap.

orang yang cemerlang bukanlah
kerana dia tidak pernah
mengalami kegagalan tetapi
disebabkan dia dapat berdiri 
lebih teguh selepas kegagalan.

Sahabat



Sahabat yang beriman ibarat     

mentari yang menyinar.

sahabat yang setia bagai
pewangi yang mengharumkan.           

Sahabat sejati menjadi pendorong impian.

Sahabat berhati mulia membawa kita
ke jalan Allah..













Saturday, March 12, 2011

˙·٠•●♥Anniessara

                                                           Dear readers,
 This is Annissara... she's form 1 at my school. Comel kan??? tu sebab dia ada ramai peminat kt sekolah. hehehe.. Sedih arr dia nk pindah..huhuhuhu.. dia akan pindah ke kedah ari Khamis nanti. Yesterday was her last day at school. semalam lepas perhimpunan ramai orang berkumpul sekeliling dia nk mintak nombor phone dan tandatangan...... i'm gonna MISS YOU!!!

Akak suke gambar nie  so sweet!! ^_^
Ucapan untuk Annie: Walaupun akak x lah rapat sangat ngan Annie tapi akak akan miss Annie. Harap Annie x akan lupekan kite sume. Akak ckp jujur yang akak suka tengok Annie sebab Annie comel, pretty and sweet...hehehe. Luv u Annie but as a sister!!!! Selamat membina hidup baru di sana!!!! kite sume sayang Annie!!!!!!! Keep in touch through facebook and phone!!!!!!!

Sunday, March 6, 2011

Many Birthday

˙·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨?Hi everybody!!!! dh lama aku x update blog ni...Rindu sangat dengan blog ni.Aku x ade banyak mase nk selalu update blog ni tapi nanti bila cuti sekolah aku akan update hari2.So... today's entry is 'Many birthday'. memang bt0l ramai orang yang aku kenal hari jadi dia dh tiba pada bulan februari dan march.On 25/02/2011 it was my best friend..Sakinah Birthday!!!! then on 1/3/2011 it's Justin Beiber's birthday and also my friend Aina Nadia's birthday...and on 3/3/2011 it's my uncle birthday!!! Yesterday 5/3/2011 adalah birthday seorang lelaki yg aku dulu pernah suka kt dia..18/3/2011 birthday sepupu aku namanya Lily Melati dia berusia 6 thn..pastu 20/3/2011 nanti birthday maksu aku. sooo HAPPY BIRTHDAY YOU ALL!!!!!!!!!!

Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates