I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Thursday, October 27, 2011

Hello Readers!!

Hai...sorry dah lame tak update blog ni...bukan sengaje tapi kadang-kadang tak ade idea nak tulis...dan jugak nak kena fokus on the Final Exam. So far dah jawab 6 paper. Bm,Bm2,sivik,bi1,agama dan Ictl. Bm2 Alhamdulillah aku boleh buat tapi susah lah gak..espicially bahagian B kena tulis karangan pasal kraf tangan. Mula-mula agak blur..tapi aku bedal..je. Macam-macam aku merepek dalam karangan tu.Hahahah!! tahu2 lah aku nie lemah bm tapi sekurang-kurangnye aku buat yang terbaik tu pun dah kira okey kan?? Bm1 boleh lah...Aku jawab dengan fikiran yang tenang dan baca soalan slow2. Bi1 okeylah..ade lah sikit soalan yang susah tapi boleh buat. Sivik mula-mula senang lepastu bile dah sampai pasal parlimen tu..hmm Hentam saje!!! haha.. Agama agak mencabar..aku tak tahu lah bile aku baca buku susah nak melekat kt otak tapi aku boleh jawab..tapi takut lah..ade yang aku hentam je ...asalkan aku tak biarkan banyak kosong...tapi aku adelah tinggal 3 soalan kosong..memang tak tahu nak jawab ape. Ictl senang..tapi ada sikit aku main hentam..yelah aku ni bukan tahu semua pasal komputer...and network ni but so far exam ni okey.




So sekarang ni cuti depavali for three days...and five days including weekends..so this give me more time to study for the final exam. Hopefully i will get a good result that will make my mum HAPPY and PROUD of ME!! I am her only hope so i don't want to disappoint her.SO siang aku akan study ikut jadual yang aku buat untuk persediaan untuk Final Exam then malam aku online Facebook,twitter,tumblr and kalau aku ada mase dan idea inshaallah aku akan update blog ni. Tapi lepas exam ni aku akan cube untuk selalu update blog ni.


WISH ME LUCK!!!! and GOODLUCK TO ALL MY FRIENDS WHO'S HAVING AN EXAM!!!
















Thursday, October 6, 2011

Dream..

 

         
            

           

          

Tuesday, October 4, 2011

Happy Birthday MUM!!!

Assalamualaikum...dan selamat malam kepada blogger2 semua.. Hari ni 3 oktober merupakan hari jadi mama..^_^ sorry mama..syahirah x ada hadiah untuk mama..syahirah hanya mampu buat kad hari jadi dan wish kat mama..walaubagaimanapun U r my IDOL!!!
syahirah tahu bukan senang jadi ibu tunggal...but i think you have done your responsibility really well..Mama sanggup buat apa saje untuk syahirah menumpukan perhatian pada pelajaran.Mama sudah sediakan segala keperluan syahirah dan mama juga cuba memenuhi kehendak syahirah...Mama juga memberi kasih sayang sepenuhnya pada syahirah..bukan hanya kasih sayang seorang ibu tapi mama cube memberi kasih sayang yang lebih dari itu agar syahirah tidak rasa kehilagan kasih sayang dari seorang bapa.Mama juga seorang yang berdikari...banyak benda yang mama kena uruskan sendiri.Mama juga seorang yang bekerja keras..dan bagi syahirah mama adalah seorang yang sangat BERJAYA!!!
so i want to say THANK YOU VERY MUCH FOR EVERYTHING!!

Saturday, October 1, 2011

Study for the Final Exam...

Assalamuaakum...semua.!!!! okey first syirah..nk ckp sorry dh lama x update blog ni...
Sekarang nak kena get ready for the Final Exam...Beberapa miggu je lagi...tapi rasa macam cepat sangat masa berlalu...pejam celik..pejam celik..dah nak akhir tahun. Rasa macam baru je ari tu exam pk 2 skang da nak exam akhir tahun. Tahun depan pulak Form 3 dah jadi PMR candidate..eeee takutnye..anyway aku nak ucapkan GOODLUCK!!! kepada semua PMR CANDIDATE 2011..semoga berjaya!!!



Aku tak tahulah kenapa lately ni aku rasa malas nak belajar.. tapi aku tak boleh teruskan macam ni. Aku harus berusaha mengikiskan sifat malas itu.. dan aku harus berusaha dan berdoa agar dapat result yang baik untuk mengembirakan hati seorang insan yang bergelar mama.. hanya aku lah satu-satunye harapan mama..sebab akukan anak tunggal..esok kalau susah sape nak tolong aku. Aku harus berdikari. Mama selalu cakap..hanya pelajaran je yang boleh tolong aku pada masa hadapan nanti. AKu mahu jadi seorang yang berjaya...aku mahu harapan dan impian mama aku kepada aku menjadi realiti..oleh itu aku harus rajin belajar ,rajin buat ulang kaji dan berdoa kepada Allah S.W.T..Hanya itu je yang aku mampu.. aku masih ingat lagi kata cikgu Mus yang ajar kiteorang PJK..."Cita-cita biar tinggi-tinggi,Usaha biar berlebih"
.

Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates