I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Wednesday, June 8, 2011

This is Me. Inilah Aku

Assamualaikum...and hello readers.Dah lebih kurang 7 bulan aku buat blog nie...tapi tidak pernah kenalkan diri aku..korang cuma tahu yang aku ni seorang gadis yang berusia 14 thn je.Jadi untuk entry kali aku nak cerita pasal diri aku so korang boleh kenal aku lebih dalam...


˙·٠•●♥ Nama penuh aku Noor Syahirah Binti Badrol Alam.Maksud nama aku adalah Cahaya   Kemasyuran.Tarikh lahir aku 17/06/1997...(Jumaat depan birthday aku..yeah aku agk excited.)

       
     Hobi
 
˙·٠•●♥ Melukis
       Melayari internet
       Main gitar(baru je belajar..aku gi kelas gitar kt yamaha)
       Hanging out with friends and family
       watching tv...
       Dengar muzik!!!!!

˙·٠•●♥Aku seorang anak tunggal..aku takde adik-beradik(bosan..!).Ayah aku meninggal masa aku 5thn.So its just me my mum...    


˙·٠•●♥Aku seorang yang sensitive...kt skulah budak lelaki suka sangat perli aku sebab aku ni rendah mcm budak umur 11 atau 12 thn touching arr gak...Aku tahu tak patut touching sebab tu mulut diorang bukannye mulut aku and i know that i'm much better person then they are.Tapi nak wat cmne kite ni manusia kan?? ada perasaan.Dulu bila orang ejek atau perli aku...aku akan rasa sedih tapi skang aku akan rasa geram!!!!tapi aku cuba control aku x suka marah orang atau mengamok so aku tarik nafas dan wat tak tahu je.Lagipun aku dah biasa....sejak sekolah rendah lagi aku selalu kene ejek tapi dulu diorang tak ejek aku pendek atau ketot diorang ajek aku gemok.Sooo bila aku touching aku akan bersabar dulu waktu sekolah rendah aku tak de kwn rapat untuk aku luahkan perasaan sedih aku ni.Aku akan simpan je dalam hati dan bila hati aku penuh ngan kesedihan hati aku tak boleh nak tahan dan aku akan nangis.Aku akan duduk kt bilik aku dan nagis senyap2.Aku tak suka orang tengok aku nangis.


˙·٠•●♥Aku suka tengok icarly,big time rush,Victorious dan true jackson vp kad nickelodeon.Aku jugak suka tengok Wizard of waverly place,hannah montana,the suite life of zack and cody,the suite life on deck,shake it up,sonny with a chance and goodluck charlie kat disney channel.

˙·٠•●♥Bila panas pipi aku akan merah macam pakai blusher tu sebab kwn aku maisara kadang panggil aku budak blusher.hehehehe


˙·٠•●♥Masa aku umur 9 thn aku ikut mak aku sambung belajar kat Perth,Western Australia. Masa aku datang sana aku tak pandai speaking...so aku sangat takut nak gi sekolah.Tapi alhamdulillah kt sekolah ada satu kelas called English Second Language (E.S.L)kelas tu dua kali seminggu selama 30minit.Kelas memang khas untuk orang yang dari negara lain yang tak pandai speaking.Kat sana memang ramai orang dari luar negara ada yang dari cina,veitnam,indonesia,England,Afrika dan lain2.Kat sana ada persatuan mypsa.MYPSA adalah persatuan orang malaysia yang belajar kt sana so kiteorang tak sunyi bila raya sebab dalam persatuan kiteorang akan wat jamuan dan kadang bila birthday anak diorang  diorang akan wat cam open house.So selalu ada perjumpaan rasa mcm kite sume ni one big family.Aku rindu sangat nak makan makan barbeque.Kat australia selalu wat outing kat taman wat barbeque kadang ada gak sukan neka.Aku duduk kat Australia selama 4 thun.so Australia dikira tempat aku membesar dan membuatkan Austalia tempat yang istimewa bagiku.Australia is my second home.kat sana sekulah memang tak stress homework pun sikit je exam pon takde.




˙·٠•●♥Aku balik Malaysia tahun lepas bulan 3.Bila aku balik Malaysia ramai orang tanya mana lagi best Malaysia ke Australia aku akan cakap dua-dua.sebab kat Malaysia ada family and kat Australia sekulah relax je tak stress dan aku suka suasana kat sana.btw kt sana takde tol.

˙·٠•●♥So anyway aku bersyukur yang aku dikelilingi dengan orang yang sayang aku danorng yang aku sayang.Aku ada seorang ibu yang berdikari dan ambil berat pasal aku.Aku tahu bukan senang jadi ibu tunggal dan aku bersyukur yang aku ada ibu yang cube memenuhi keperluan dan kenedak aku.Walaupun takde ayah,mama cube memberi kasih sayang sepenuhnya...bukan hanya kasih sayang dari seorang ibu tetapi dari seorang ayah jugak.
Aku juga bersyukur dengan kwn2 yang selalu beri aku sokongan. I love U ALLLL!!!!!!


So sampai sini dulu...dah penat menaip....mungkin nanti aku akan cerita pasal kehidupan aku kat australia pulak mesti korang nak tahu susana kt luar negara ...see ya on the next entry....BYE!














0 comments:

Post a Comment

Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates