I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Sunday, March 27, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

 Hi readers, Apa khabar?? sihat? semalam aku kena ikut mama gi mesyuarat PIBG kat sekulah..aku duduk kat kantin sambil wat kerja math aku and online facebook skali...sebab bosanlah kalau duduk je xde wat apa selama 2jam lebih...so selapas mesyuarat tu aku and mama pergi Wangsa Walk....percaya atau tidak..ini kali pertama aku pergi Wangsa Walk..yelah korang yang duk kat area situ mesti dh pergi situ banyak kali kan??so aku gi Wangsa Walk ni sebab nak tengok Wayang ..(nak release stress..hehehe) Nak tahu aku tengok cerita apa???? Mesti dh tahu kan dari tajuk entry ni...

ni hah cerita yang aku tengok..Hikayat Merong Mahawangsa. best jugak cerita ni macam cerita orang putih sikit..dalam cerita ni banyak perang...bukan perang guna pistol bom tu..perang guna pedang dan anak panah...Dalam cerita aku suka Prince Marcus Carprenius...nak tahu rupa dia cmne???

ni hah.. Prince Marcus Carprenius...Prince of Rome...Nama pelakon ni ialah Gavin Rees Stenhouse. handsome tak??? bagi aku dia ni charming...hehehee


SENARAI PELAKON

Stephen Rahman Hudges : Merong Mahawangsa
Jing Lu: Meng Li Hua (Chinese Princess)
Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)

0 comments:

Post a Comment

Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates