I made this widget at MyFlashFetish.com.

About Me

My photo
Im turning fabulous 15 this year. I'm just an ordinary girl who is living in this big wide world and trying to be a better person i can be. Life is full of challenge,Meet it. Life is full of lesson..and this blog is about my life and the lesson that i've learn..

Sunday, July 3, 2011

Mr.Gentleman

Hello readers, sudah lama aku tak update blog aku ni. Tajuk kali ni adalah Mr.Gentleman....hehehe. Aku ada minat kat seorang lelaki kt sekolah.Aku minat dia bukan dari segi rupa tapi dari segi sikap dia.Dia  takdelah goodlooking sangat...biase je. Dia dulu satu bas dengan aku tapi sekarang dia pindah rumah so dia dh tak naik bas sama ngan aku. Dia seorang pengawas sama ngan aku.

Ada satu hari tu ramai cikgu tak datang so banyak kertas relief. Pengawas kena jaga kelas budak form 1. Aku ngan pengawas lain jaga kelas sepanjang hari.Ada 2 kelas aku jaga ngan member aku Carol dan juga Mr.Gentleman. So mase balik macam biasa bas aku penuh giler sooo aku kena berdiri.Aku nampak ada tempat kosong sebelah Mr.Gentleman.Semalam aku ada nampak budak perempuan letak beg kt situ soo aku ingat nak buat macam tu sebab beg aku dah lah berat dan aku penat kena berdiri. Aku tanye dia''boleh x aku letak beg aku kat tempat duduk ni.'' then dia cakap ''letak..lah ...duduk pun takpe.'' Aku rasa segan pulak duduk sebelah lelaki tapi aku rasa sangat penat sebab jaga kelas tadi. So aku duduk je lah dan aku cakap kt dalam hati yang ini adalah kali terakhir aku akan duduk kat sebelah lelaki selepas ni aku tak nak duduk sebelah lelaki dalam bas. So masa dalam bas tu aku ngan dia mula bersembang. Dia mula dulu....dia cakap"eh ..ko dah lama en..x online?''then aku cakap ''a'ah.." pastu dia tanya'' asal..??" then aku cakap ''xde..mase" pastu dia mula lah gurau2.Aku pandang dia sambil tersenyum sepanjang aku ngan dia bersembang. Aku terharu lah jugak dia kasi aku duduk sebelah dia, sebelum ni aku tak pernah nampak perempuan lain duduk sebelah dia.Aku juga terharu sebab dia cakap ''eh ko dah lama en..tak online?'' macam dia ambik berat pasal aku je...hahaha. Aku ngan dia tak lah rapat bersembang ngan dia pun tak pernah dan sebelum ni tak pernah pun lelaki tanye aku soalan tu.Selalu dalam bas aku senyap je tapi bila duduk sebelah dia aku bersembang sampai bas berhenti kat rumah dia.Aku rasa seronok sembang ngan dia....

Pastu ada satu hari dalam bas dia cakap'' mata ko warna cokelat eh...memang sume family ko mata warna cokelat ke??'' Then aku cakap ''family aku mata cokelat pekat tapi mata aku cokelat terang sikit" pastu dia cakap''sebenarnya dah lama dah..aku perasan.." Sebelum ni cume perempuan je perasan mata aku ni warna cokelat dan diorang puji tak pernah lelaki cakap pasal mata aku.

Aku ada banyak lagi nak cerita pasal Mr.gentleman tapi aku dah penat menaip....sampai sini dulu...ye...!! =) =D




Di mana ada kasih dan sayang, Di situ wujudnya kehidupan,

Mengetahui perkara yang betul
tidak memadai dan bermakna apabila
tidak melakukan perkara yang betul.

kecermelangan adalah hasil daripada
sikap sentiasa mahu melakukan yang terbaik.

manusia yang di hormati ialah orang
yang sentiasa menghormati orang lain.


 

♪♫•*¨*• ♥MizzShimmerGlimmer♥ •*¨*•♫♪. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates